Inici

Jordi Ferré - C/ Pompeu Fabra, 1 - 17320 Tossa de Mar - Spain - Tél. 972342276 - e-mail:jordi@jordiferre.com

On soc?       


e-mail

Avís legal     

info personal Publicacions Fotografia d'autor Estoc comercial Books/retrat Fotos de Tossa de Mar

 

Jordi Ferré, de pare pintor i mare modista, va néixer a Barcelona al 1962, des de llavors, exceptuant alguna petita temporada a Altafulla (Tarragona), Barcelona o Paris, viu a Tossa de Mar (Girona).

La seva formació és bàsicament autodidacta, va estar de pas per la Facultat de Belles Arts a Barcelona i va fer alguns cursos amb Paco Llobet (Fotografia publicitària i laboratori) i Lluís Flotats (reportatge fotogràfic, dibuix i pintura), més endavant va assistir a tallers d'especialització: Il·luminació, maquillatge, composició...

Al 1984 va obrir el seu estudi a Tossa de Mar i fins ara s'ha dedicat exclusivament a la fotografia professional.

Cal destacar la seva col·laboració amb diferents agrupacions fotogràfiques de la província on va participar en nombrosos concursos de vegades com a concursant amb excel·lents resultats, però més vegades com a jurat. A part del "petits" premis locals cal destacar: Finalista al concurs nacional de retrat d'estudi professional Angel Font (1986) i primer premi del programa Fotografies de Televisió de Catalunya en l'apartat de nu (2011).  
Va presidir l'agrupació fotogràfica local i ara és membre de l'Agrupació de Sant Feliu de Guíxols, va ser membre fundador de l'emissora local de Tv en la que encara col·labora com a realitzador.
Al 1981 en el Col·legi Universitari Sant Jordi  de Barcelona va impartir un curset d'iniciació a la fotografia i revelat destinat a estudiants d'arquitectura i enginyeria. Al 1985 va col·laborar en un programa curs-col·loqui a Ràdio Tossa.  Al 1986 va fer uns tallers d'iniciació pels més petits a l'escola de Tossa.

Entre 2005 i 2009 amb diferents editorials ha publicat, com a autor o coautor, 6 llibres en els que la fotografia és l'element predominant i d'un setè llibre és l'autor de les fotografies d'un capítol.

Al 2009 buscant una nova faceta de la fotografia es va incorporar a l'agència Agefotostock i al 2011 també a Fotolia i Dreamstime amb una producció purament comercial.

Ha exposat poc: Universidad de Barcelona (Col·lectiva CM Sant Jordi 1981), Sonimag Foto ( Col·lectiva 1986), Foto & Art (Tossa 1988), Saló d'Estiu Tossa 1985, 2009, 2011, Santoña (Cantabria) 2012 i alguna exposició col·lectiva itinerant per la província de Girona. Però les seves  fotografies, distribuïdes per tot el mon, s'han publicat a Europa, Àsia, Àfrica, Amèrica i Oceania.